Ambasada Ukrajine: Rusija ignoriše prekid vatre

Moskva ignoriše rezoluciju Saveta bezbednosti UN o globalnom prekidu vatre tokom pandemije kovid-19, saopštila je ambasada Ukrajine u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2020.

13:29

Ambasada Ukrajine: Rusija ignoriše prekid vatre
Ilustracija: Depositphotos/hope-designer

Rusija ne prestaje s napadima u Donbasu, ignorišući rezoluciju Saveta bezbednosti UN usvojenu 1. jula ove godine, koja zahteva prekid ratnih dejstava i poziva na 90-dnevnu humanitarnu pauzu tokom pandemije korona virusa, ističu u Ambasadi Ukrajine.

"Dana 3. jula oko 6 sati ujutro, 80-godišnja žena, civil, Olena Bihova poginula je usled ruskog minobacačkog napada na ukrajinsko selo Žovanka (Zajcevo). Najmanje devet ukrajinskih vojnika ranjeno je usled ruskog granatiranja od trenutka donošenja rezolucije", saopštil aje Ambasada.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba naglasio je da "Rusija mora da sledi duh i slova rezolucije Saveta bezbednosti UN i da odmah prestane sa vatrom u Donbasu", a navodi Ambasada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: