Rusija: Novinar, hapšenje, NATO i veleizdaja

Priveden nekadašnji novinar, a odnedavno savetnik šefa Ruske agencije za kosmička istraživanja (Roskosmos) Ivan Safronov.

Izvor: Beta

Utorak, 07.07.2020.

11:36

Rusija: Novinar, hapšenje, NATO i veleizdaja
RailwayFX, Depositphotos

On se tereti državnu izdaju.

Federalna služba bezbednosti (FSB) je saopštila da je Safronov predavao tajne podatke jednoj od specijalnih službi NATO.

Navodi se da je po zadatku službe NATO prikljupljao i predavao informacije o vojno-tehničkoj saradnji, odbrani i bezbednosti Rusije, koji predstavljaju državnu tajnu.

FSB je potvrdio da je protiv Safronova podignuta optužnica za državnu izdaju i da su u toku istražni postupci.

U Roskosmosu su naveli da privodjenje Safronova nije povezano sa njegovim radom u toj korporaciji, gde je došao pre dva meseca.

Ruski mediji, međutim, navode da je njegovo privodjenje verovatno povezano sa člankom koji je u maju objavio u Komersantu o isporukama lovaca Su-35 Egiptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: