"On jedno govori kad je sa mnom, drugo na kafe pauzi"

Lider vladajuće albanske stranke u Severnoj Makedoniji DUI Ali Ahmeti kritikovao je bivšeg premijera Zorana Zaeva.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.07.2020.

11:43

EPA-EFE Georgi Licovski

Kako je naveo, Zaev jedno govori kad je s njim, a drugo kad je na kafe pauzi.

On je na albanskoj televiziji Syri TV komentarisao izjavu Zaeva da će DUI nakon predstojećih izbora biti u opoziciji.

"Ove izjave Zaev daje dok je na kafe pauzi te popije dve čaše rakije, jer kada je sa mnom on drugačije priča. Ja nisam od onih koji pre podne govore jedno, a popodne drugo. Za nas je dobro da pobedi aktuelni partner, ali ipak narod odlučuje".

Bivši makedonski premijer i lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev rekao je da je zdravo da DUI bude opozicija nakon 17 godina na vlasti.

On je to rekao nakon što je DUI izašla sa svojim kandidatom za premijera Severne Makedonije, a kada je i sam Ahmeti upozorio dve najveće makedonske stranke SDSM i VMRO-DPMNE da u Severnoj Makedoniji neće biti formirana vlada ukoliko ne prihvate uslov da predstavnik DUI bude novi premijer.

Na to je je reagovao i lider opozicionog VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski izjavom da će on biti mandatar ukoliko njegova stranka pobedi na izborima.

Prevremeni parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji biće održani 15. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: