Vanredna situacija proglašena u Novoj Varoši

Štab za vanredne situacije opštine Nova Varoš proglasio je danas vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine zbog širenja virusa kovid 19.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/lightsource
Ilustracija: Depositphotos/lightsource

Kako je navedeno, zabranjuje se okupljanje više od pet osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće držati fizičku distance od dva metra i u svim zatvorenim prostorima i javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Takođe, zabranjuje se organizovanje svečanosti, kao i organizovanja sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno je do 20 časova.

U ugostiteljskim objektima za jednim stolom ne mogu da sede više od dve osobe, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili osobe koje žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Vanredna situacija u Novoj Varoši podrazumeva i punu primenu svih preventivnih mera u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a u osnovnim, srednjim školama i visokoškolskim ustanovama odložena su okupljanja, dok se ispiti mogu organizovati uz primenu mera zaštite.

Zabrannjeno je i korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara i neophodno je sprovođenje mera zaštite u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda, kao i u kozmetičkim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama.

Kako se dodaje na sajtu opštine, primenjivaće se česta dezinfekcija svih javnih objekata, ulica i javnih površina, a preporuka je da se najmanje jedanput dnevno vrši dezinfekcija i zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.

Prema podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje, u Novoj Varoši od početka epidemije ima 54 potvrđenih obolelih od kovida 19, od kojih je šestoro preminulo usled posledica bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 249 idi na stranu