U KC Vojvodine 159 pacijenata sa kovidom 19, jedan grad preti da postane žarište

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 159 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa kovid 19.

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2020.

09:18

U KC Vojvodine 159 pacijenata sa kovidom 19, jedan grad preti da postane žarište
FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

Od tog broja, kod devet pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, saopštio je danas KC Vojvodine.

Navedeno je da se u Urgentnom centru KCV beleži porast broja pacijenata koji nemaju kovid 19 pozitivnu virusnu infekciju.

U cilju sprečavanja zarazne bolesti kovid 19 i preduzimanja svih preventivnih mera i postupaka širenja virusa sa ciljem zaštite zdravlja i bezbednosti stanovništva, podseća se da obavezna preventivna mera podrazumeva nošenje zaštitinih maski u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju, a preporučuje se nošenje maski u svim zatvorenim prostorima.

Pored ovih preporuka neophodno je održavanje odgovarajuće distance, kao i redovno pranje, i dezinfekcija ruku, kaže se u saopštenju.

Od svih gradova u Vojvodini trenutno je kritično u Vrbasu, prenela je televizija Prva.

U tom gradu uvedene su vanredne mere, zabranjen je rad vrtića u naredne dve nedelje, a rad ugostiteljskih objekata ograničen je do 20 sati.

IZ bolnice u Vrbasu apelovali su na građane da budu strpljivi i da poštuju mere distance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: