"Neodgovorne opaske, grubo mešanje"

Kineski ambasador u Londonu Liu Siaoming optužio je VB za grubo mešanje i neodgovorne opaske od kada je Peking uveo novi zakon o bezbednosti u u Hongkongu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.07.2020.

16:28

Ilustracija: Deposit photos/Photocreo

Britanija je saopštila da je kinesko nametanje zakona o bezbednosti Hongkongu bilo jasno i ozbiljno kršenje Zajedničke deklaracije iz 1984. godine i da će London ponuditi stanovnicima bivše britanske kolonije put do britanskog državljanstva, preneo je Rojters.

"Vlada Velike Britanije nastavlja da daje neodgovorne opaske o poslovima Hongkonga", rekao je novinarima ambasador Liu na onlajn konferenciji za medije i istakao da ponuda za dobijanje britanskog državljanstva predstavlja grubo mešanje u unutrašnje stvari Kine.

On je naveo da će Britanija morati da snosi posledice ako Kinu bude tretirala kao neprijateljsku zemlju, kada bude odlučivala da li će dopustiti Huaveju da bude uključen u telekomunikacijske mreže te zemlje.

"Želimo da budemo vaš prijatelj. Želimo da budemo vaš partner. Ali ako želite da učinite Kinu neprijateljskom zemljom, moraćete da snosite posledice", rekao je kineski ambasador u Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: