Palestinske vlasti zahvalile svim protivnicima izraelske aneksije Zapadne obale

Vlasti Palestine uputile su zahvalnost državama, verskim i civilnim organizacijama i pojedincima koji su izrazili protivljenje izraelskoj aneksiji Zapadne obale

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

15:55

Palestinske vlasti zahvalile svim protivnicima izraelske aneksije Zapadne obale
EPA-EFE/ FILIP SINGER

Kako je saopštila Ambasada države Ppalestine u Srbiji, u tekstu palestinskog Ministarstva spoljnih poslova se izražava "zahvalnost na solidarnosti i podršci u odbrani prava palestinskog naroda na slobodu, samoopredeljenje i pravdu".

"U ime palestinskog naroda, Palestina želi da izrazi najdublju zahvalnost svim državama, parlamentarcima... organizacijama civilnog društva, verskim liderima i institucijama, pravnim stručnjacima, prijateljima... koji nastavljaju da budu na pravoj strani istorije", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Palestinska država pozdravlja "principijelni stav protiv ilegalne aneksije okupirane palestinske teritorije, uključujući Istočni Jerusalim".

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je nameravao 1. jula da započne proces aneksije u skladu sa bliskoistočnim planom predsednika SAD Donalda Trampa.

Tim planom se predviđa da pod stalnom izraelskom kontrolom ostane oko 30 odsto okupirane Zapadne obale, a da se Palestincima da ograničena autonomija na preostaloj teritoriji.

Plan je naišao na oštru osudu međunarodne zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: