"Jesmo li dotle došli? Krijumčari robova uživaju, dobra vremena su se vratila! To je odvratno"

Lider desničarske italijanske "Lige" Mateo Salvini protivi se prijemu migranata sa broda "Ocean Viking", zbog čega je oštro kritikovao vladu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

11:32

Tanjug/AP Photo/Riccardo De Luca

"Prete samoubistvom, a vlada odmah otvara vrata za 180 ilegalnih imigranata sa broda norveške nevladine organizacije SOS Mediterane. Oni će biti smešteni na udobnom brodu ''Moby Zaza'', na štetu Italijana, a zatim će biti primljeni u zemlju", prokomentarisao je Salvini na Fejsbuku.

Italijanske vlasti ranije su dale odobrenje migrantima, koji već drugu sedmicu borave na brodu "Ocean Viking", nakon sto su ih volonteri nevladine organizacije spasili u Sredozemnom moru, prenosi agencija Adnkronos. Migranti, ukupno 180, danas će biti iskrcani u luku Agridsento i prebaceni na brod karantin "Moby Zaza".

"Jesmo li dotle došli da nas ucenjuju? Krijumčari robova uživaju, dobra vremena su se vratila! To je odvratno", piše vođa Lige.

On kaže da veruje da će u sedam regija u kojima će Italijani glasati u septembru građani "zahvaliti" Demokratskoj stranci i Pokretu 5 zvezda, "kao neviđenim nesposobnjakovicima, koji svakodnevno izlažu opasnosti sigurnost i zdravlje Italijana".

"Još 180 ljudi koji će biti primljeni i čije će troškove dobrodošlice snositi Italijani. Ali zato nema novca za pomoć svim invalidima ... sramotna vlada", zaključuje u svom FB obracanju Mateo Salvini.

Prosle godine Mateo Salvini je, kao ministar unutrašnjih poslova, zabranio iskrcavanje migranata u italijanske luke, zbog čega je bio optužen za uskraćivanje pomoći ugroženim osobama, ali kada je proces trebalo da počne, pozvao se na svoj parlamentarni imunitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: