"Dok kažeš 'keks' imaćemo vladu"

Marketinški stručnjak i analitičar Krešimir Macan ističe da brzo formiranje vlade želi i predsednik Zoran Milanović, a najavio ju je i premijer Plenković.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

17:07

Foto: Epa Christian Bruna

"Brojke to omogućavaju, Plenković je mandatar i imaćemo vladu dok kažeš keks", rekao je Macan.

On je za RTL televiziju kazao da nema vremena za čekanje, jer se treba boriti s koronom, ali i sa ekonomskim posledicama koje epidemija nosi, kao i da treba doneti zakon o obnovi Zagreba nakon zemljotresa.

Portpaol hrvatske vlade Marko Milić objavio je ranije danas na tviteru da je premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković danas već obavio inicijalni krug konsultacija za formiranje nove vlade i da je dobio podrsku HNS-a, Reformista i manjinskih stranka.

“Sada se pokazuje kako je HDZ-u bio ključan ovaj treći mandat iz dijaspore koji su doneli prvenstveno Hrvati iz BiH, jer sa njim imaju 66 mandata, plus dva Reformista i HNS-a i osam manjinaca, to je 76 poslanika”, rekao je Macan.

Uveren je da će se tim poslanicima s vremeno pridružiti i neki drugi ako, kako kaže, za to bude potrebe.

“Neće biti žetončića (preletača), stvari će se odvijati same po sebi, kako budu donosile nužne reforme - vlada će dobijati podršku za nužne rezove sa svih strana”, rekao je Macan.

Istakao je da mandat nove-stare vlade neće biti lak - ulazimo s ogromnim financijskim minusom u sledeće četiri godine i to nije teret koji bi iko rado hteo na početku mandata.

To ćemo, kazao je, svi osetiti na svojim džepovima.

Macan je, između ostalog, ocenio da je Plenković dobio čisti mandat da s novim HDZ-om, u kojem ima svoje ljude, povede zemlju iz krize, a imaće nikad bolju i jaču opoziciju.

“A ja volim da kažem da je svaka vlast onoliko dobra koliko joj je dobra opozicija” rekao je Macan i istakako da je optimista, kao i, kako veruje, većina građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: