Severna Makedonija razmatra uvođenje ograničenja na granicama sa Srbijom i Kosovom

Ministar zdravlja Severne Makedonije najavio je mogućnost da "ovih dana" Vladi bude preporučeno ponovno uvođenje ograničenja na granicama sa Srbijom i Kosovom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

17:01

Severna Makedonija razmatra uvođenje ograničenja na granicama sa Srbijom i Kosovom
Getty Images/Chris McGrath

Na onlajn-konfenreciji za novinare on je rekao da je Komisija za zarazne bolesti (pri Ministarstvu zdravlja) tokom vikenda "intenzivno razmatrala" mogućnost uvođenje nekih mera na granicama sa Srbijom i Kosovom gde se povećava broj novoobolelih od kovid 19.

"Želim da kažem da je apsolutno moguće da ovih dana preporučimo neke mere, ukoliko utvrdimo da rizik od ulaska građana okolnih zemalja može da ugrozi naš sistem", rekao je Filipče.

PO njegovim rečima, intenzivno se razmatraju informacije, razgovara se i s epidemiolozima iz centara za javno zdravlje u više gradova južne Srbije, a čekaju se neke dodatnre informacije.

"Danas produžavamo diskusiju, verovatno i sutra. Tokom vikenda nije bilo indicije za neku veliku opasnost. Ali, ponoviću, čekamo informacije iz više gradova i sa Kosova i iz Srbije", rekao je Filipče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: