Bračni par "sejao" koronavirus

Dve osobe prijavljene su zbog kršenja pravila karantina iz nehata i mogućeg širenja virusa kovid-19, zbog čega će biti kažnjene novčanom ili zatvorskom kaznom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2020.

13:43

Bračni par
EPA-EFE Oliver Hoslet, Ilustracija

Kako je rekao portparol slovenačke vlade Jelko Kacin rekao, žena stara 37 godinba saznala je 20. juna da njen suprug ima virus kovid-19, međutim kada je pozvala Hitnu pomoć 3. jula, nije ih obavestila da je on oboleo od koronavirusa, čime je ugrozila zdravlje drugih ljudi, prenosi STA.

U međuvremenu, njen suprug koji radi za veliku slovenačku kompaniju nastavio je da dolazi na posao iako je trebalo da bude u karantinu zbog čega je podneta krivična prijava protiv bračnog para zbog širenja virusa iz nehata.

Kacin je dodao da je do sada na graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom i na aerodromu u Ljubljani izdato 1.213 naloga za karantin i da se većuina ljudi pridržava samoiuzolacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: