Opet padaju rakete u pojasu Gaze

Izraelska vojska je saopštila da su palestinski ekstremisti ispalili dve rakete iz pojasa Gaze na jug Izraela i da su se oglasile sirene za vazdušnu uzbunu.

Izvor: Beta

Nedelja, 05.07.2020.

19:58

Opet padaju rakete u pojasu Gaze
Ilustracija: Depositphotos/ovbelov

Izraelski TV kanal 12 je javio da su rakete pale na otvorena područja i da nije bilo štete ni povreda.

Izrael nije odmah reagovao iako je uobičajeno da vojska odgovori na raketiranje udarima iz vazduha na ciljeve ekstremista u Gazi.

Posle tri rata i mnogobrojnih manjih sukoba tokom godina Izrael i islamski ekstremistički Hamas, koji vlada Gazom, uglavnom poštuju nezvanični prekid vatre u poslednjim mesecima.

Međutim, napetost je porasla otkako je premijer Benjamin Netanjahu izrazio nadu da će započeti aneksiju druge palestinske teritorije, okupirane Zapadne obale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: