Sukob bivšeg i aktuelnog predsednika: "Sudski me goni iz osvete"

Bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je danas svog naslednika Volodimira Zelenskog da ga "goni na sudovima iz osvete".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.07.2020.

14:28

Sukob bivšeg i aktuelnog predsednika:
Getty Images/Brendan Hoffman / Stringer

Porošenko je prošle nedelje došao na pretpretresno ročište u Kijevu u pratnji nekoliko hiljada pristalica.

On se suočava sa 20 različitih istraga pod, kako kaže, politički motivisanim ortužbama.

Porošenko je u izjavi za BBC izjavio da je njegov poraz na izborima prošle godine doveo do toga da se u na ključna mesta u vladi vrate pro-ruske figure.

Dodao je da su se ispostavile kao tačne parole iz njegove predizborne kampanje da je glas za Zelenskog ustvari glas za ruskog predsednika Vladimira Putina.

Rekao je da njegov naslednik nije "Putinov čovek", ali da je neiskusan i sa sada u njegovom timu ima ličnosti koje imaju simpatija prema Rusiji.

Reagujući na Porošenkovu izjavu, Zelenski je rekao da "svaki političar ima pravo na mišljenje koje upućuje svojim biračima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: