"Prekinite da izrabljujete ljude, životinje i prirodu" VIDEO

Berlin -- Demonstranti su danas blokirali prilaz fabrici mesnih proizvoda Tenis u mestu Reda-Vajdenbruk.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/David Inderlied/dpa via AP
Foto: Tanjug/David Inderlied/dpa via AP

Ona je poslednjih nedelja na meti kritika zbog nehumanih uslova u kojima rade radnici sa istoka Evrope, što je dovelo do izbijanju korona virusa u tom regionu.

"Zatvorite industriju životinja" i "Prekinite da izrabljujete ljude, životinje i prirodu", neki su od transparenata koje su nosili aktivisti, koji su se popeli na krov fabrike.

Isprd zgrade je protestovalo stotinak osoba, prenosi Hina.

Na protest je pozvao savez "Zajednički protiv industrije životinja" koji je ranije zatražio trajno zatvaranje najveće evropske klanice i pogona za preradu mesa.

Ovaj pogon zatvoren je već nekoliko nedelja, nakon što je u njemu nastalo novo žarište korona virusa, uglavnom među radnicima iz istočne Evrope.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih u okrugu Geteršloh, gde se nalazi fabrika Tenis, ponovno su uvedene posebne mere, a stotine radnika klanice je u karantinu.

Ovaj slučaj je ponovo je pokrenuo rasprave o uslovima rada u nemačkoj mesnoj industriji gde se u velikom broju i uz slabije plate zapošljavaju mesari iz istočne Europe, pretežno iz Rumunije i Poljske.

Premijer Bavarske Markus Šeder zatražio je izmenu pristupa unutar prehrambene industrije i okretanje manjim stočarskim farmama i održivijoj poljoprivredi.

strana 1 od 565 idi na stranu