"Otkažite protest podrške meni i Tačiju"

Lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji pozvao je da se otkaže protest organizacija bivše OVK i političkih zatvorenika, koji je zakazan za 9. jul.

Izvor: B92

Subota, 04.07.2020.

21:00

EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Protest je najavljen u znak podrške Veseljiju i kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju nakon što je objavljeno da je Specijalizovano tužilaštvo u Hagu podnelo na razmatranje Specijalizovanim većima na Kosovu optužnicu u deset tačaka protiv njih dvojice i drugih osoba.

Oni se terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratne zločine, uključujući ubistvo, prisilno odvodjenje, progon i mučenje tokom rata na Kosovu.

Te organizacije su najavile protest pod nazivom "U odbranu oslobodilačkog rata".

Putem video poruke koja je objavljena na Fejsbuku, Veselji je zahvalio na podršci, ali je dodao da se brine za zdravlje gradjana.

"Ne želim da zbog mog života životi drugih budu dovedeni u opasnost. Jer cilj našeg rata je bio živeti slobodno, bez rizika. Život svakog je najvredniji. Zato sa najvećim razumevanjem i najiskrenijim zahtevom, molim svoje saborce i sve građane da otkažu ovaj protest", kazao je Veselji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: