"Ni metar majko" VIDEO

U poslednja dva dana crnogorski mediji pričaju o supružnicima Kasalica, Zdravku i Makedonki koji su privedeni zbog navodnog pranja novca.

Izvor: B92

Subota, 04.07.2020.

20:01

Foto: Depositphotos/xload

Ipak, tamošnji mediji ocenjuju da je razlog njihovog hapšenja podrška koju pružaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Oni su uhapšeni zbog navodnog pranja novca, a što se odnosi na njihovo imovinsko stanje, tačnije: pripadnici SPO od supružnika Kasalica tražili su da im objasne odakle im novac za garsonjeru i automobil, kao i imovinu stečenu tokom tri decenije braka.

Nakon mučnog desetočasovnog saslušanja, predsedniku Sindikata Odbrane Vojske Crne Gore oficiru Zdravku Kasalici i njegova supruga Makedonki, određeno je zadržavanje od 72 časa.

"Zdravku nije pozlilo zbog njega samog, već zbog stanja njegove supruge kad je u pauzi, u hodniku čuo suprugu da je u susednoj prostoriji. Uporno je tražio i molio da mu se omogući da joj priđe tek na korak blizu i izrazi reči utehe i sve to u prisustvu svih, ali mu je to onemogućeno i izrekom zabranjeno. To je bio isključiv uzrok zbog kojeg je Zdravku pozlilo i zato je nakon ponoći izjavio da stupa u potpuni štrajk. I bez hrane i bez vode, sve dok ne puste njegovu suprugu da se brani sa slobode", kazao je njihov advokat Vladan Bojić.

Najupečatljivija scena snimljena prilikom izlaska Makedonke Kasalice iz marice kada su je okupljeni građani dočekali aplauzom, a jedan od maldića je rekao: "Ni metar, majko".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: