Napad na konzulat Crne Gore u Palm Biču, Podgorica optužila Srbe

Grupa od desetak mladića sa srpskim obeležjima pokušali su da skinu zastavu Crne Gore sa Konzulata te države u Palm Biču na Floridi, piše Pobjeda.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 03.07.2020.

18:39

Napad na konzulat Crne Gore u Palm Biču, Podgorica optužila Srbe
Ilustracija: Depositphoto/ Xload

Kako navodi taj podgorički list, brzom intervencijom američke policije taj pokušaj je osujećen.

Prema informacijama Pobjede, huligani su bili agresivni u pokušajima da skinu crnogorsku zastavu, a istovremeno su istakli i političke poruke protiv vlasti u Crnoj Gori.

Na plakatima koje su nosila trojica demonstranata bila je ispisana parola "Crnogorci ubijaju djecu vjekovima, a sada progone hrišćane". Tim povodom, osudom se oglasilo crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Iz Ministarstva su poručili da Crna Gora i njeni evroatlantski partneri, ne mogu i neće "zatvarati oči pred skupovima koji imaju za cilj destabilizaciju države i njene evropske i evroatlantske perspektive".

Najoštrije osuđujući, kako se navodi, proteste, ugrožavanje bezbednosti i imovine, kao i zahteve za uklanjanje državnih simbola ispred zgrade Počasnog konzulata te države u Vest Palm Biču, iz resora Srđana Darmanovića su saopštili da su "političke poruke, pretnje i ideje", koje su se navodno tamo čule "opasna demonstracija fanatizma, nacionalizma, klerikalizma i političkog primitivizma najniže vrste, koji je tokom devedesetih doveo do rata i najtežih zločina".

Podgorička Pobjeda je jutros objavila da je nekoliko osoba, koje su navodno nosile srpska obeležja, napalo sinoć taj konzulat na Floridi i pokušali da skinu crnogorsku zastavu, ali su brzom intervencijom američke policije osujećeni u toj nameri.

Iz crngorskog MSP navode da je sve to u suprotnosti sa svim suštinskim vrednostima liberalnih demokratija na kojima su utemeljene i SAD i Evropska unija i Crna Gora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: