Nepoznati vandali oštetili privatne objekte u Srebrenici VIDEO

Nepoznati počinilac ili više njih oštetili su privatne parcele i zakupljene prostore na jezeru Perućac, na području Opštine Srebrenica, u Republici Srpskoj.

Izvor: B92

Petak, 03.07.2020.

10:09

Default images

Kako je prenela Radio televizija RS, ovo je treći vandalski čin u poslednjih dvadesetak dana na području ove opštine.

Nakon uništavanja opštinskih bilborda sa posterima na kojima je bio lik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Srebrenici su, navodi se, sada na meti pojedinci i njihova imovina.

Bojan Rankić, koji je uzeo u zakup parcelu na jezeru Perućac od Turističke organizacije Srebrenica da bi investirao u razvoj turizma, na udaru je ekstremista.

Kaže da svakodnevno dobija upozorenja i pretnje.

U međuvremenu, oštećena je ograda imanja a prilaz parceli pregrađen.

Policija je zbog svih ovih problema već nekoliko puta izlazila na uviđaj.

Direktor NP Drina kaže da su pojedini meštani okolnih bošnjačkih sela oko jezera instruisani jer im smeta i Nacionalni park i sve što radi lokalna vlast ali i institucije Republike Srpske.

"Ekstremisti ne mogu da shvate da je Srebrenica u Republici Srpskoj i da je to opština i Srba i Bošnjaka”, rekao je načelnik te opštine Mladen Grujičić.

Podizanje tenzija, dodaje, nije ništa novo pred obeležaanje godišnjica stradanja oba naroda.

Grujičić je pozvao nadležne institucija, pre svega policiju da zaštiti imovinu u Srebrenici ali i da što pre pronađe odgovorne za uništavanje imovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: