Zaraženo dvoje zaposlenih u Skupštini Vojvodine; Pozitivna dva člana pokrajinske Vlade

Dvoje zaposlenih u Skupštini AP Vojvodine pozitivno su testirani na koronavirus.

Izvor: B92, RTV

Petak, 03.07.2020.

16:16

Zaraženo dvoje zaposlenih u Skupštini Vojvodine; Pozitivna dva člana pokrajinske Vlade
Ilustracija: Getty images/ Emanuele Cremaschi

Kako za 021 potvrđuju u Pokrajinskoj vladi, dva člana Vlade su zaražena, kao i nekoliko saradnika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji.

U Pokrajinskoj vladi dodaju da su na snazi sve mere zaštite od početka epidemije, što podrazumeva nošenje maski i rukavica, merenje temperature na ulazu u Banovinu, dezinfekciju ruku na ulazu i druge mere koje zaposleni individualno primenjuju.

Iz razloga prevencije, i u Skupštini AP Vojvodine sprovedene su i mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum.

Skupština AP Vojvodine od samog početka epidemije koronavirusa u Republici Srbiji preduzima sve opšte i posebne mere prevencije, kako bi se zaštitili svi zaposleni i lica koja su boravila u zgradi Skupštine AP Vojvodine, a u skladu sa odlukama i instrukcijama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija.

Od samog početka epidemije, svakodnevno i bez prestanka, obavlјa se redovna dezinfekcija radnih prostorija i opreme koju koriste zaposleni, postavlјene su dezobarijere na ulazima u zgradu Skupštine APV, sprovode se mere obaveznog merenja temperature svih lica koja ulaze u zgradu, obavezna dezinfekcija ruku, delјenje maski, posebni higijenski tretmani određenih prostorija, vidna obaveštenja o neophodnosti držanja fizičke distance i sve druge preporučene mere. Ove mere nisu ukidane ni nakon završetka vanrednog stanja.

Skupština AP Vojvodine bila je i nadalјe će biti u stalnom kontaktu sa nadležnim zdravstvenim institucijama i nastaviti da preduzima sve mere kako bi se obezbedila bezbednost i zaštita zdravlјa svih zaposlenih, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: