Meštanin iz okoline Ivanjice nije dozvolio vojsci da postavi most: Oko 300 domova i dalje odsečeno od sveta

Miro Alić iz naselja Šume nije dozvolio pripadnicima inženjerskih jedinica Vojske RS da postave montažni most preko Moravice jer je prethodni odnela reka.

Izvor: RINA

Petak, 03.07.2020.

11:31

Meštanin iz okoline Ivanjice nije dozvolio vojsci da postavi most: Oko 300 domova i dalje odsečeno od sveta
Foto: Rina

Zbog toga, je oko 300 domova, odnosno hiljadu stanovnika u MZ Bukovica, u zaseoku Šume odsečeno od Ivanjice i glavnog magistralnog puta Ivanjica - Prilike.

Oni su prinuđeni da obilaze i preko deset kilometara preko brda da bi stigli do centra grada.

"Pokušavamo da uspostavimo ovaj prelaz uz pomoć Vojske RS, ali je sporan imovinsko -pravni odnos. Za sada nemamo dogovor sa ljudima koji treba da daju dozvolu za prilaz vojsci tako da će alternativa biti postavljena ispod, niže, gde smo u mogućnosti, ali na žalost, to puno i ne znači meštanima ovog kraja”, kaže Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Inače, nedostatak mosta predstavlja problem i radnicima koji svako jutro dolaze na posao u ovaj deo Bukovice u kome posluje oko deset preduzeća koja zapošljavaju preko 50 - 60 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: