Raspuštena elitna policijska jedinica: Pripadnici optuženi za "naročito ozbiljna" krivična dela

Načelnik pariske policije Didije Lalman raspustio je jedinicu specijalne policije u pariskom predgrađu Sen San Deni, nakon pokrenutok krivičnog postupka.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2020.

21:38

Raspuštena elitna policijska jedinica: Pripadnici optuženi za
Ilustracija: Depositphotos/ Chalabala

Tužilaštvo je pokrenulo krivični postupak protiv četvorice pripadnika optuženih za "naročito ozbiljna" krivična dela, između ostalih krađe, posedovanje narkotika i iznude novca od dilera droge, izvestio je AP.

Iz policijske uprave Pariza najavljeno je da će se analizirati način funkcionisanja u specijalnoj jedinici i utvrditi razlozi za izostanak saradnje sa lokalnom policijom, kao i da će se preispitati procedure za prijem pripadnika u tu i takve specijalne policijske snage.

Vesti o događajima u Sen San Deniju ponovo su uzburkale javnost i izazvale bes građana zbog policijskih zloupotreba i rasne neravnopravnosti.

Pored četvorice pripadnika policije protiv kojih je pokrenut krivični postupak, još petnaestorica su predmet preliminarne istrage, saopštile su sudske vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: