Čedomir Jovanović ipak nije kandidat za ministra

Alternativna televizija prenela je informaciju da je Demokratski front kandidovao lidera LDP Čedomira Jovanovića za funkciju ministra u više kantonalnih vlada.

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.07.2020.

13:06

Čedomir Jovanović ipak nije kandidat za ministra
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Jovanović je između ostalog kandidat i za ministra obrazovanja Unsko-sanskog kantona, objavila je banjalučka Alternativna televizija, pozivajući se na nezvanične izvore.

Jovanović, koji je savetnik lidera DF-a i hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića, kandidat je za pozicije na kojima je zbog konstitutivnosti potreban Srbin, navodi Alternativna televizija.

Jovanović je bio nosilac liste "Koalicija za mir", koja je na nedavno održanim izborima u Srbiji osvojila svega 0,32 odsto i nije uspela da pređe cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije.

Komšić demantovao

Demokratska fronta Željka Komšića demantovala je danas pisanje pojedinih medija u BiH i regionu da je ta stranka kandidovala lidera srpske LDP Čedomira Jovanovića za funkciju ministra u više kantonalnih vlada.

U saopštenju DF-a se navodi da je "laž, ismišljotina i novinarska bljuvotina" sve, od prvog do poslednjeg slova u informaciji, koju je, inače, pozivajuci se na svoja saznanja prva objavila banjalučka ATV, a preuzeli su je i neki mediji u regionu.

U saopštenju stoji i da je autor pre objavljivanja informacije pozvao Centralu stranke, gde mu je rečeno da, kako navode, “ta priča nema veze s vezom”.

Komšićeva DF objavljivanje ove informacije tumači kao podvalu.

"Navikli smo mi da nam se podmeću razna ''kukavičja jaja'' ali ovakvu podvalu do sada nismo imali", navode iz DF-a.

Stranka je u saopštenju Čedi Jovanoviću poželela brz oporavak i skoro viđenje u, kako kažu, njihovom i njegovom Sarajevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: