"Zakon ugrožava prava vernika SPC u Crnoj Gori"

Bivši šef britanske diplomatije Džeremi Hant reagovao je na ocenu dva britanska parlamentarca da Zakon o slobodi veroispovesti ugrožava prava vrenika SPC.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2020.

17:51

Ilustracija: Depositphotos/ Eillen_1981

On je naglasio da se ugrožava pravo vernika SPC u Crnoj Gori i podsetio da je sloboda veroispovesti osnovno ljudsko pravo.

"To pravo hrišćanima često nije priznato. Njihova prava moramo snažno braniti", napisao je Hant na svom Tviter nalogu uz retvit objave britanskog parlamentarca Stiva Bejkera da u vreme kada su SAD slobodu veroispovesti postavile kao prioritet, NATO i Velika Britanija moraju da deluju kako bi zaustavile progon hrišćana i rušenje njihove Crkve u Crnoj Gori.

Bejker je na Tviteru podelio i otvoreno pismo koje je zajedno sa kolegom Timom Faronom uputio listu Njuzvik, a u kojem su ukazali na alarmantno kršenje verskih prava u Crnoj Gori nakon donošenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: