Građani Srbije ipak ne mogu u Nemačku FOTO

Državljani Srbije koji su od danas planirali da putuju u Nemačku svoj odlazak u ovu evropsku državu moraće da odlože do daljeg, piše "Blic".

Izvor: Blic

Sreda, 01.07.2020.

09:04

Građani Srbije ipak ne mogu u Nemačku FOTO
Foto: EPA-EFE / LUKAS BARTH-TUTTAS / POOL

Ta informacija može se naći i na sajtu ambasade Nemačke u Srbiji.

"Komisija Evropske unije preporučila je zemljama članicama da od 01.07.2020. relaksiraju ograničenja kretanja za ulazak u Evropsku uniju. Vlada Savezne Republike Nemačke dosad još nije odlučila da li će slediti ove preporuke. Prema tome, za državljane Srbije i nadalje važe ograničenja za ulazak u Nemačku. O svim izmenama ćemo vas blagovremeno obavestiti na našem sajtu (www.belgrad.diplo.de) ili preko Fejsbuka", navedeno je u Fejsbuk objavi Ambasade Nemačke u Beogradu.

Beogradski list podseća da je iz EU juče objavljena preporuka po kojoj će građani 14 zemalja od 1. jula moći slobodno da putuju u države članice EU. Na tom spisku su se, pored Alžira, Australije, Kanade, Japana, Gruzije, Novog Zelanda, Maroka, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja, Ruande i Južne Koreje, našle i dve bivše jugoslovenske republike - Srbija i Crna Gora.

Lista je već izazvala kontroverzu nakon što su izvori otkrili da su Sjedinjene Američke Države - najteže pogođena država širom sveta, koja ima više od 2,4 miliona slučajeva, na drugoj listi.

Oko 50 nacija stavljeno je na “crvenu” listu i za njih se granice neće otvarati užurbano. Osim SAD, na njoj su i Rusija, Izrael, Turska i Saudijska Arabija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: