Uzbekistan vratio policijski čas u nekim delovima zemlje

Uzbekistan je ponovo uveo policijski čas u nekim delovima zemlje, uključujući i prestonicu Taškent.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.06.2020.

13:26

Uzbekistan vratio policijski čas u nekim delovima zemlje
Ilustracija: EPA/ Oliver Hoslet

Sve u cilju suzbijanja porasta broja novoobolelih koji je usledio nakon popuštanja restriktivnih mera.

Mere karantina koje su u Uzbekistanu bile na snazi u aprilu i maju postepeno su počele da se ublažavaju, a ovaj potez doveo je do ponovnog povećanja broja obolelih od COVID-19.

Zbog toga je u Uzbekistanu policijski čas ponovo uveden u "crvenim" i "žutim" područjima, koja beleže veći porast novozaraženih korona virusom. Građani koji žive u ovim delovima zemlje neće smeti da napuštaju svoje domove u vremenu između 23 sata uveče i 7 sati ujutru, osim ukoliko im je potrebna hitna medicinska pomoć, saopštila je vlada Uzbekistana danas. Osim toga, veliki tržni centri i marketi širom zemlje biće zatvoreni vikendima, preneo je londonski Gardijan.

Vlasti Uzbekistana podelile su zemlju na zelenu, žutu i crvenu zonu, u zavisnosti od broja novoobolelih od COVID-19. Taškent se uglavnom nalazi u žutoj zoni, sa manjim brojem četvrti koje pripadaju crvenoj zoni.

U Uzbekistanu, zemlji sa 34 miliona stanovnika, korona virus je do sada potvrđen kod 8.298 pacijenata, među kojima su 24 osobe preminule od posledica COVID-19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: