SAD dale "zeleno svetlo" za susret predstavnika Beograda i Prištine

Bela kuća dala je "zeleno svetlo" za novi susret predstavnika Beograda i Prištine u bliskoj budućnosti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.06.2020.

21:15

SAD dale
Foto: Depositphotos/Vacclav

To toga je došlo posle otkazivanja sastanka dve delegacije koji je bio planiran za 27. jun u Vašingtonu, javlja Glas Amerike.

U razgovoru sa aktivistima americko-albanske zajednice, putem video konferencije, specijalni predstavnik za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel je prošle nedelje, prema navodima Martina Vulaja, bivšeg direktora Albansko-americkog nacionalnog saveta, jasno stavio do znanja da ova prilika ne treba da se propusti.

"Izrazio je frustraciju na neki način. Postoji taj strah da bi SAD mogle da osete frustraciju celim procesom, da bi on sam mogao da dobije druga zaduženja, ukoliko procene da dve strane nisu spremne za sporazum. Dan posle videokonferencije sa našom grupom, Grenel se sastao sa predsednikom Trampom i tražio, a predsednik mu je dao ''zeleno svetlo'' da nastavi proces, kao poslednju šansu, ako mogu da kažem", rekao je Vulaj za albanski servis Glasa Amerike.

Fokus sastanka, kao i ranije, ostaju ekonomska pitanja, ali Vulaj veruje da bi ovi razgovori mogli da stvore novu energiju, koju on vidi kao korak prema politickom rešenju, navodi VOA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: