"Ode" Crna Gora u EU

Crna Gora otvorila na Međuvladinoj konferenciji u Briselu osmo, poslednje poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.06.2020.

12:13

Ilustracija: Depositphoto/ Xload

Poglavlje osam koje je danas otvoreno obuhvata zaštitu konkurencije i državnu pomoć, a pregovori u tom poglavlju imaju za cilj efikasno sprovođenje politike zaštite konkurencije, što doprinosi unapređenju ekonomije, razvoju i rastu broja privrednih društava, unapređenju ulaganja u istraživanje i razvoj novih proizvoda, privlačenju novih investicija, povećanju proizvodnje i izvoza.

U ime Crne Gore na konferenciji je učestvovao šef Misije Crne Gore pri EU ambasador Bojan Šarkić, a u ime EU Irena Andraši, stalna predstavnica Hrvatske pri EU, i Kristijan Danijelson, generalni direktor za evropsku susedsku politiku i pregovore o pristupanju.

Crna Gora je pregovore o članstvu u EU otvorila pre osam godina i do sada je otvorila sva poglavlja, a privremeno zatvorila pregovaračka poglavlja 25 - nauka i istraživanje, 26 - Obrazovanje i kultura i 30 - spoljni odnosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: