Tanja Fajon odustala od Đilasa i Lutovca?

Članica Evropskog parlamenta Tanja Fajon poslala je pismo podrške Demokratskoj stranci, adresirano na Vidu Ognjenović.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA/DUMITRU DORU
Foto: EPA/DUMITRU DORU

Komentarišuči podršku evropske parlamentarke Tanje Fajon Vidi Ognjenovič, Dragana Rakič kaže da je DS i rukovodstvo na čelu sa predsednikom dr Lutovcem dobilo jednoglasnu i nedvosmislenu podršku od predsednika Partije evropskih socijalista Sergeja Staniševa, koji je ujedno i predsednik Tanji Fajon.

"Koliko vidim iz dopisa koji je uputila Fajon ona je pozdravila proces i ukrupnjavanja partija socijaldemokratske orijentacije u Srbiji.To što je Fajon poslala ovu podršku baš Vidi Ognjenović, ona je to učilnila izčiste neobaveštenosti o našim unutarstranačkim dešavanjima i nije nikakvo svrstavanje ni na čiju stranu. Uostalom ona jetoi sama priznala u prepisci koju je sa njom imao Zoran Lutovac", kaže Rakićeva za Danas.

Podsetimo, Demokratska stranka je u nedelju održala sednice u dva grada. Deo Demokratske stranke predvođen Zoranom Lutovcem održao je nastavak sednice Glavnog odbora u Šapcu, dok je drugi deo demokrata na čelu sa Vidom Ognjanović iz Beograda poslao poruku o "preko potrebnom ujedinjenju kako se oštrica otpora vlasti ne bi usitnjavala".

Sastanku u Beogradu prisustvovao je i Boris Tadić.

Aktuelni predsednik DS Lutovac pokrenuo je na sednici Glavnog odbora stranke u Šapcu postupak isključenja iz DS funkcionera Balše Božovića, Radoslava Milojičića Kene, Slobodana Milosavljevića, Branislava Lečića i Gorana Jaića, a u saopštenju se navodi, da su oni inicijatori i organizatori "propalog pokušaja preotimanja stranke uz pomoć funkcionera Srpske napredne stranke", i "fizičke opstrukcije" na sednici Glavnog odbora 21. juna.

Tanja Fajon je juče da pozdravila ujedinjenje pro-demokratskih i pro-evropskih , pro-narodnih snaga u Srbiji.

"Verujem da je, imajući u vidu današnje politicko okruženje u Vašioj zemlji , spajanje progresivnih partija ispravan korak za vašu budućnost i – sto je još važnije – bolju budućnost građana Srbije", napisala je Fajon dajući tako podršku onom delu DS koji nije bio u Šapcu uz Lutovca, i koji je u Beogradu radio na ujedinjenju sa Tadićevom SDS.

Lider Sveza za Srbiju Dragan Đilas, kao i lider DS Lutovac, u proteklom period najviše su se pozvali na podršku Tanje Fajon, a sa njom su se predstavnici SzS-a pre parlamentarnih izbora sastali dva puta i to van parlamenta, jer su smatrali da su razgovori pod pokroviteljstvom EU "fingirani dijalog" koji je Vučićeva potreba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu