Iran zabeležio najveći broj smrtnih slučajeva do sada

Iran je zabeležio najveći broj smrtnih slučajeva od kovida 19 u roku od 24 sata, pokazali su danas zvanični podaci ministarstva zdravlja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.06.2020.

23:13

Iran zabeležio najveći broj smrtnih slučajeva do sada
Ilustracija: Getty images/ Sascha Schauermann

U jednom danu preminulo je 162 ljudi, premašivši prethodni rekord od 4. aprila, kada je ministarstvo zdravlja prijavilo 158 smrtnih slučajeva za 24 časa, prenosi Rojters.

Islamska Republika zabeležila je ukupno 10.670 smrtnih slučajeva i 225.205 zaraženih koronavirusom, izjavila je portparolka ministarstva zdravlja Sima Sadat Lari na državnoj televiziji.

Broj novih dnevnih infekcija i smrtnih slučajeva naglo je porastao u poslednjoj nedelji posle postepenog ukidanja ograničenja koja su uvedena sredinom aprila.

Maske će postati obavezne na okupljalištima koja odredi ministarstvo zdravstva počev od 5. jula, izjavio je u nedelju iranski predsednik Hasan Rohani, navodi se na njegovoj zvaničnoj veb stranici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: