Tinejdžer iz Britanije osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva

Britanski tinejdžer koji je bacio šestogodišnjaka sa platforme za razgledanje na 10. spratu Galerije Tejt Modern u Londonu, dobio je najmanje 15 godina zatvora.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.06.2020.

17:41

Tinejdžer iz Britanije osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva
Ilustracija: Depositphotos/ suwannar1981.gmail.com

Rečeno mu je da možda nikada neće biti oslobođen.

Džonti Brejveri, koji je u vreme incidenta prošlog decembra imao 17 godina i rekao policiji da je to uradio zato što je želeo da bude na televizijskim vestima, priznao je krivicu po jednoj tački optužnice - pokušaja ubistva, preneo je Rojters.

Neimenovana žrtva iz Francuske, koja je sa svojom porodicom bila u poseti Britaniji, pala je 30 metara nakon što ga je napao Brejveri i pronađen je teško povređen na krovu petog sprata.

Sudija Maura Mekgoven izjavila je da dečakov život nikada više neće biti isti i da su njegovi roditelji primorani da se odreknu svog života da bi se brinuli o njemu.

"Nameravao si tog dana da ubiješ nekoga. Skoro da si ubio tog šestogodišnjaka", rekla je Mekgovenova Brejveriju.

Roditelji dečaka su naveli da je dečak počeo da jede u januaru, da može pomalo da govori, ali da je i dalje veoma slab i da ga čekaju godine fizioterapije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: