Amerika je na 2.548.996 zaraženih i 125.804 umrlih

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, u Sjedinjenim Državama je u poslednja 24 sata registrovano najmanje 38.845 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.06.2020.

13:19

Amerika je na 2.548.996 zaraženih i 125.804 umrlih
Foto: Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

Od posledica novog virusa preminule su još 264 osobe, čime je ukupan broj zaraženih u ovoj zemlji porastao na 2.548.996, a umrlih na 125.804.

Pad broja zaraženih zabeležen je samo u dve savezne države, a rast u 36, pri čemu je situacija posebno zabrinjavajuća na Floridi, preneo je CNN.

Pad broja zaraženih u odnosu na prethodnu nedelju beleže samo dve savezne američke države - Konektikat i Roud Ajland, dok je porast novih slučajeva potvrđen u 36 država, uključujući i Floridu, za koju eksperti tvrde da bi mogla da postane novo žarište zaraze.

Zvaničnici Floride i drugih američkih država upozoravaju na porast broja obolelih među mladima.

Florida je juče potvrdila 9.585 novih slučajeva zaraze korona virusom, što je najveći dnevni porast u ovoj državi od početka pandemije, dok je dan ranije taj broj iznosio 8.530.

Vlasti u ovoj državi tvrde da je rast obolelih kakav je zabeležen u prethodnoj nedelji posledica povećanja obima testiranja, što je obrazloženje koje navodi i Bela kuća, koja tvrdi da veći broj testiranih osoba uslovljava porast broja zaraženih.

Međutim, bivši direktor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti navodi da je porast broja zaraženih stvaran, odnosno da ne predstavlja posledicu povećanja obima testiranja i upozorio na dalje širenje virusa i porast broja umrlih u SAD u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: