Haos na dva granična prelaza u Hrvatskoj: Prvo rečeno može, sad ipak ne može

Sarajevo -- Ministarstvo inostranih poslova BiH saopštilo je su iz više izvora primili informaciju da nije tačno da je Hrvatska dozvolila tranzit državljanima BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR
Ilustracija: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Ranije jutros, regionalni mediji preneli su vest da je Hrvatska ipak dopustila građanima BiH da tranzituju, na putu ka Neumu, kroz Hrvatsku i to preko dva granična prelaza Doljani i Metković.

Granična policija BiH je, navodi se, primila inormaciju od MUP-a Hrvatske da je od jutros od 7 sati preko ta dva granična prelaza dozvoljen tranzit državljana BiH koji putuju za Neum.

Međutim, iz MSP-a BiH su za sarajevsku N1 tv. potvrdili da im je iz više izvora potrđeno da ta informacija nije tačna. "Ako jeste, neka Granična policija izda saopštenje pa da se naši građani ne maltretiraju preko Svitave u povratku", poručuju iz MVP-a BiH.

U vezi sa reciprocitetom mera naglašavaju da i BiH može uvesti izolaciju za građane Hrvatske kojima je sada omogućen nesmetan ulazak u BiH I podsećaju da je za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore po odluci Saveta miinistara BiH koja je trenutno na snazi omogućen nesmetan ulazak u BiH.

"Ministarstva su u kontaktu i nadamo se da će se svi nesporazumi rešiti na obostrano zadovoljstvo i u duhu dobrosusedskih odnosa", ističu iz MSP BiH.

strana 1 od 158 idi na stranu