Nastavlja se suđenje Ivici Todoriću; "Glupost, nemam od čega da se branim"

U Županijskom sudu u u Zagrebu danas se nastavlja suđenje Ivici Todoriću, bivšem vlasniku Agrokora, koje je počelo u martu ove godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2020.

09:55

Nastavlja se suđenje Ivici Todoriću;
Foto: Depositphotos/JanPietruszka

Todorić je, kako prenose hrvatski mediji, u sud došao bez avokata, jer mu, kako kaže, nije potreban.

Todorića optužica tereti da je sa saradnicima iz Agrokora "izvuk" 1,2 miliona evra, odnosno da je taj novac završio na računu švajcarske firme Sigman Invest AG.

Istraga protiv Todorića i još 14 osoba koje se sumnjiče da su oštetile Agrokor, pokrenuta je u oktobru 2017. godine.

Todorić: Optužnica je glupost, nemam od čega da se branim

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić odbio je danas da se izjasni o optužnici, koja njega i nekolicinu njegovih saradnika tereti da su oštetili kompaniju za više od 1,2 miliona evra.

"Ne želim da se izjasnim o tim glupostima", rekao je Todorić, preneo je zagrebački portal Telegram.

Na optuženičkoj klupi uz Todorića su u ovom slučaju nekadašnji Agrokorovi menadžeri Ante Huljev i Piruška Canjuga te četvrtooptužena Nicole De Roši, koji su takođe danas negirali krivicu.

Nakon ročišta Todorić je novinarima rekao da je Agrokor bio privatna firma u kojoj su svi, kako je rekao, bili zadovoljni.

"Ja se ne branim i neću se braniti, ali uveravam vas da je ovo sramota", rekao je Todorić, koji tvrdi da njegove kolege i on nemaju od čega da se brane.

Tužiće, kazao je, Tužilaštvo i one koji su odgovorni za ovaj predmet.

"Po tome može bilo ko da dođe kod preduzetnika i kaže: ''Ti si uzeo pare''", naveo je, te zapitao zašto mu nikakva krivica nije pronađena u proteklih 30 godina.

Istovremeno, dodao je, imao je ozbiljna potraživanja od Agrokora.

"Otišao sam u Nemačku i London i zadužio se za 500 milona evra da kupim Merkator. Ja sam dokapitalizovao Agrokor s mojim parama. I sad će meni neko da kaže da sam ja potkradao svoju firmu", kazao je Todorić.

Ponovo se obrušio na premijera Andreja Plenkovića.

"Ovde je med i mleko za ono što je Plenković napravio. Najgori smo, BiH raste bolje od nas, Hrvatska je zadnja. Mene su makli, a šta su napravili? Svu nacionalnu industriju su dali strancima, nemamo investicija, mladi nam se iseljavaju, mi smo pali ne na kolena, nego na pod. A Plenković bi i dalje heo da vodi vladu, to je nonsens! Mi moramo sve učiniti da se iz Hrvatske maknu oni koji od Hrvatske prave kaljugu i zagađuju ovaj politički prostor", rekao je Todorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: