Odloženo suđenje za ubistvo Đurovića zbog korona pozitivnih

U Višem sudu u Beogradu danas je za početak jula odloženo suđenje dvojici optuženih za ubistvo Blaža Šurovića (39) 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2020.

12:58

Odloženo suđenje za ubistvo Đurovića zbog korona pozitivnih
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

Suđenje odloženo zbog izostanka branilaca optuženog Nemanje Ivanova, od kojih je jedan pozitivan na koronavirus, a drugi čeka rezultate.

Sa suđenja je izostao i punomoćnik oštećene porodice ubijenog.

Sud je nastavak suđenja zakazao za 2. i 22. jul u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Pored Ivanova za ubistvo Đurovića optužen je i Darko Vesković i obojica se nalaze u pritvoru više od dve godine. Obojica negiraju krivicu i povezanost za ubistvom Đurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil. Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru 2018. godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: