"Srbija je, ako sve bude fer, zaslužila da postane članica EU mnogo ranije od 2026"

Srbija je, ako sve bude fer, zaslužila da postane članica Evropske unije mnogo ranije od 2026, izjavila je sinoć premijerka Ana Brnabić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.06.2020.

08:40

Tanjug, Zoran Žestiæ

Brnabić je, u emisiji Hit tvit na TV Pink rekla da je ovo prvi put da Srbija neće otvoriti nijedno poglavlje, iako je u dva prethodna perioda bila zemlja koja je jedina otvarala poglavlja.

Smatra da su to političke odluke i ističe da će vlast u Srbiji nastaviti da radi na reformama brže i bolje, jer je to pre svega u interesu građana.

"Idemo dalje i to je to. Mi ćemo dati sve od sebe. Reforme sprovodimo zbog nas, naše ekonomije i privrede, a one će nas već dovesti do članstva u EU", rekla je Brnabić.

Doktorka Darja Kisić Tepavčević je, komentarišući ovaj predlog, rekla da Srbija pripada evropskom svetu kroz doprinos, kako kroz nauku, kulturu, kao i kroz sport.

"Mi smo mala zemlja, sigurno bi u zajednici imali bolji kvalitet života kojem težimo. Mi smo bili svedoci da solidarnost i strategija nije bila baš na snazi u EU na početku i u jeku epidemije korone. Svi su gledali sebe, tako da generalno treba da se zadrži osećaj nacionalne pripadnosti sa težnjom ka evropskom putu", rekla je Kisić Tepavčević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: