Tači otkazao obraćanje javnosti o optužnici Haga

Kosovski predsednik Hašim Tači otkazao je svoje obraćanje javnosti povodom predloga optužnice Haga protiv njega, a zbog ratnih zločina, prenosi Kosovo onlajn.

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2020.

18:14

Tači otkazao obraćanje javnosti o optužnici Haga
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Tači će se obratiti sutra poprvi put posle informacije da je protiv njega Specijalno tužilaštvo u Hagu podiglo optužnicu za ratne zločine, zbog čega se vratio iz Vašingtona gde je trebalo da prisustvuje sastanku u Beloj kući sa Ričardom Grenelom i predstavnicima zvaničnog Beograda.

"Javno obraćanje predsednika Republike Kosovo Hašima Tačija, koje je najavljeno za danas, pomera se za sutra u 20 časova”, saopšteno je iz Tačijeve kancelarije za informisanje.

Kosovski predsednik se prethodnih dana nije oglašavao, osim što je na svom Fejsbuk nalogu postavio grb OVK i poruku da istoriju Kosova niko neće moći da prepravlja.

Posle objavljene optužnice protiv Tačija i lidera Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija došlo je do pravog političkog potresa u Prištini, jer se posle dugo vremena očekivao nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: