Vučić čestitao Vidovdan: Važno je da danas pokažemo koliko smo spremni da sačuvamo svoju zemlju FOTO

Predsednik Srbije uputio je građanima čestitku povodom velikog verskog praznika Vidovdana.

Izvor: B92

Nedelja, 28.06.2020.

11:11

Vučić čestitao Vidovdan: Važno je da danas pokažemo koliko smo spremni da sačuvamo svoju zemlju FOTO
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Vučić je naglasio istorijski značaj ovog praznika za srpski narod i državu.

"Zato je važno da, baš danas, još jednom pokažemo koliko smo spremni da svoju zemlju sačuvamo, odbranimo od svakog zla, i načinimo je velikom, poštovanom, i to na zemlji, a ne samo na nebu. Ubeđen da smo za to sposobni, verujući u Srbiju, u svakog čoveka i ženu u njoj, čestitam vam Vidovdan, naš najvažniji dan, dan koji će postojati dok je Srba i Srbije!", napisao je između ostalog predsednik Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".
View this post on Instagram

Vidovdan je jedan od onih praznika, koje smo, tokom istorije, èinili velikim, i kada smo gubili i dobijali, i kada smo èinili velike i èasne stvari, i, mnogo reðe, neèasne. Vidovdan je prerastao mit i postao istorija, naša istorija, teška i previše krvava. Ona koje danas nemamo razloga da se stidimo, naprotiv, ali još manje imamo pravo da koristimo Vidovdan kako bismo obmanjivali buduæa pokoljenja. I ništa bolje, i ništa više, od Vidovdana, ne pokazuje koliko je stvaranje istorije i buduænosti u našim rukama, koliko zavisi od nas i onoga šta, kako i koliko radimo. Zato je važno da, baš danas, još jednom pokažemo koliko smo spremni da svoju zemlju saèuvamo, odbranimo od svakog zla, i naèinimo je velikom, poštovanom, i to na zemlji, a ne samo na nebu. Ubeðen da smo za to sposobni, verujuæi u Srbiju, u svakog èoveka i ženu u njoj, èestitam vam Vidovdan, naš najvažniji dan, dan koji æe postojati dok je Srba i Srbije!

A post shared by Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: