Za samo jedan dan 17.296 novoobolelih

Indija se sa novim najvećim dnevnim porastom broja novozaraženih koronavirusom od 17.296, približila broju od skoro pola miliona zaraženih od početka pandemije.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2020.

17:14

Za samo jedan dan 17.296 novoobolelih
Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

Zbog toga je odložen nastavak normalnog funkcionisanja železničkog saobraćaja.

Ministarstvo zdravlja Indije je takođe registrovalo još 407 umrlih u poslednja 24 časa i sada je ukupan broj umrlih u toj zemlji od posledica virusa 15.301.

Ministartvo je takođe saopštilo da je stopa oporavka ipak nastavila da se poboljšava i sada je na 57,43 odsto, dok se procenat smrtnosti na 100.000 zaraženih održao na 1,86 odsto što je znatno bolje od procenta u svetu koji 6,24 odsto.

Stvaran broj zaraženih i umrlih od korona virusa, kao i svuda u svetu, je verovatno veći, ali je nemoguće registrovati sve slučajeve iz mnogo razloga a jedan od njih je ograničeno testiranje.

Indijske železnice trebalo je da nastave sa normalnim funkcionisanjem od 30. juna ali je danas saopšteno da se njihov rad neće nastaviti u potpunosti do 12. avgusta.

Železnički saobraćaj je zaustavljen kada je Vlada krajem marta proglasila vanredno stanje i uvela mere ograničenja.

Specijalni vozovi koji saobraćaju između glavnih gradova funkcionišu od sredine maja u okviru delimičnog ublažavanja mera koje je tada počelo.

Domaći avionski saobraćaj nastavlja da se odvija na odabranim linijama, a odluka o ponovnom pokretanju međunarodnih letova očekuje se sledećeg meseca.

Premijer Indije Narendra Modi apelovao je na ljude da se pridržavaju mera o fizičkom distanciranju i da nose maske, rekavši da su ovakve mere predostrožnosti jedina dostupna opcija dok se ne pronađe vakcina protiv virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: