Za samo jedan dan 17.296 novoobolelih

Nju Delhi -- Indija se sa novim najvećim dnevnim porastom broja novozaraženih koronavirusom od 17.296, približila broju od skoro pola miliona zaraženih od početka pandemije.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup
Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

Zbog toga je odložen nastavak normalnog funkcionisanja železničkog saobraćaja.

Ministarstvo zdravlja Indije je takođe registrovalo još 407 umrlih u poslednja 24 časa i sada je ukupan broj umrlih u toj zemlji od posledica virusa 15.301.

Ministartvo je takođe saopštilo da je stopa oporavka ipak nastavila da se poboljšava i sada je na 57,43 odsto, dok se procenat smrtnosti na 100.000 zaraženih održao na 1,86 odsto što je znatno bolje od procenta u svetu koji 6,24 odsto.

Stvaran broj zaraženih i umrlih od korona virusa, kao i svuda u svetu, je verovatno veći, ali je nemoguće registrovati sve slučajeve iz mnogo razloga a jedan od njih je ograničeno testiranje.

Indijske železnice trebalo je da nastave sa normalnim funkcionisanjem od 30. juna ali je danas saopšteno da se njihov rad neće nastaviti u potpunosti do 12. avgusta.

Železnički saobraćaj je zaustavljen kada je Vlada krajem marta proglasila vanredno stanje i uvela mere ograničenja.

Specijalni vozovi koji saobraćaju između glavnih gradova funkcionišu od sredine maja u okviru delimičnog ublažavanja mera koje je tada počelo.

Domaći avionski saobraćaj nastavlja da se odvija na odabranim linijama, a odluka o ponovnom pokretanju međunarodnih letova očekuje se sledećeg meseca.

Premijer Indije Narendra Modi apelovao je na ljude da se pridržavaju mera o fizičkom distanciranju i da nose maske, rekavši da su ovakve mere predostrožnosti jedina dostupna opcija dok se ne pronađe vakcina protiv virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 533 idi na stranu