"Ako se to dogodi... Sve mogućnosti su otvorene"

Iranski ambasador pri UN Madžid Ravanči veruje da bi izglasavanje rezolucije Saveta bezbednosti o produženju embarga na oružje Teheranu doživelo neuspeh.

Izvor: Beta

Petak, 26.06.2020.

09:08

Getty Images/Handout

On je upozorio da bi bila greška kada bi se administracija američkog predsednika Donalda Trampa zatim založila za sankcije UN protiv Irana.

Ravanči je rekao da bi obnavljanjem sankcija nuklearni sporazum iz 2015. godine između Irana i velikih sila prestao bi da važi s i Teheran bi bio oslobođen svih obaveza.

"Ako se to dogodi… Sve mogućnosti za Iran će biti otvorene", rekao je ambasador.

Američki zvaničnici su ranije rekli da je produženje embarga na oružje Iranu prioritet za Vašington.

Tenzije između Irana i SAD eskalirale su pošto je Tramp 2018. godine povukao SAD iz nuklearnog sporazuma i ponovo uveo oštre sankcije Teheranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: