Policija bacila suzavac na građane Budve, uzvraćeno kamenicama i jajima VIDEO

Policija je u Budvi bacila suzavac, nakon što je građanima koji su opkolili stanicu policije izdato upozorenje da se raziđu.

Izvor: Vijesti

Sreda, 24.06.2020.

16:30

Default images

Uhapšeni su odbornici SNP i DF Krsto Rađenovic i Đorđije Vujović.

Kamenovana je stanica policije. Suzavac je bačen i ispred zgrade Opštine. Policija je bacila suzavac i krenula ka okupljenima, koji su vratili suzavac ka policajcima.

Policija je upotrebom suzavca odbila grupe građana.

Pripadnik Specijalne jedinice policije rekao je reporteru Vijesti da ih okupljeni gađaju kamenicama i da nije sigurno da se ostane. Ispred stanice policije su inspektori sa gas maskama. Lider Crnogorske u Budvi, Vladimir Bulatović, napustio je stanicu policije koju su građani bili opkolili, nakon što je Bulatović uspeo uz policijsku pratnju da napusti zgradu Opštine na sporedni izlaz.

Građani su legli na put koji je blokiran, a oboreni su i kontejneri.

Okupljeni su jajima gađali automobil u kojem je bio Bulatović.

Njega su iz automobila izvukli policajci i građani su bili oko stanice, ne dozvoljavajući da bude sproveden. Policija je tada stavila gas maske, a komandir stanice upozorio je okupljene da imaju dva minuta da se raziđu. Pripadnici Posebne jedinice su ispred stanice policije. Okupljeni su Bulatovića po izlasku iz zgrade gađali jajima i pljuvali, a policija ga je brzo sprovela u stanicu. Okupljeni ispred policijske stanice u kojoj je Bulatović uzvikuju "izađi, mala".

Pripadnici specijalnih jedinica došli su prethodno na službeni parking Opštine Budva, nakon što su se građani okupili jer se primicao kraj radnog vremena.

Čekali su da iz Opštine izađu Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu izabrala za vršioce dužnosti predsednika Opštine i Skupštine Opštine. Policija je prekjuče pružala asistenciju kada je Bulatović izašao iz zgrade i ušao u službeni automobil, nakon što su građani fizički sprečavali.

Na službenom parkingu je bilo više od 150 građana, koji su blokirali sve izlaze iz zgrade. Na parking je došao i Marko Carević.

Saobraćajni kolaps je izazvan jer je policijski kombi parkiran na ulici, a kordon postavljen uz ivičnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: