Ponovo sukobi u Kašmiru, stradala devojčica

Vojska Indije otvorila je vatru na nekoliko sela u delu Kašmira koji kontroliše Pakistan.

Izvor: B92

Nedelja, 21.06.2020.

12:16

Ponovo sukobi u Kašmiru, stradala devojčica

U sukobu je poginula trinaestogodišnja devojčica, dok su njena majka i brat povredjeni, potvrdili su lokalni zvaničnici i pakistanska vojska.

Indija navodi da je u napadu, za koji je okrivila Pakistan, povređeno pet civila sa indijske strane, prenosi Asošijeted pres.

Projektili koje je ispalila vojska Indije su takođe oštetili nekoliko kuća, preneli su lokalni mediji i vladini zvaničnici.

Sukobi između Pakistana i Indije u spornoj regiji su česti, a obe strane okrivljuju onu drugu za otvaranje vatre. Poslednji incident dogodio se nekoliko dana nakon što je vojska Indije usmrtila četiri seljanina u pakistanskom delu Kašmira.

Tenzije su se naročito zaoštrile od prošlog avgusta kada je indijski premijer osporio višedecenijski poluautonomni status Kašmira sa većinskim muslimanskim stanovništvom. Indija i Pakistan se bore za prevlast u Kašmiru još od proglašenja nezavisnosti od Britanije 1947. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: