"Migrantska kriza preti da eskalira u narednih 15 dana u BiH"

Migrantska kriza se usložnjava i preti da eskalira u narednih 15 dana, upozorava Mirko Šarović, predsednik Srpske demokratske stranke (SDS).

Izvor: B92

Subota, 20.06.2020.

14:54

Ovo je izjavio govoreći o aktuelnim dešavanjima sa migrantima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Šarović kaže da je očito da aktuelna vlast nema odgovora na migrantsku krizu, piše Srpskainfo.

"Dok aktuelna vlast u Republici Srpskoj samo kuka nad ovako teškom situacijom, podsećam da dok je u Savetu ministara BiH bila SDS, najveći ikada zabeleženi broj migranata nije prelazio 4.500 hiljade a već sada ih imamo blizu 10.000, što je uvećanje za 100 odsto", naglašava Šarović.

On dodaje da dok je ministar bezbednosti bio Dragan Mektić migranata uopšte nije bilo u Republici Srpskoj, a sada, kako kaže, iz dana u dan ima drastičnih situacija sa migrantima i ekscese u više gradova upravo u RS.

"Situacija će biti još gora jer treba pogledati šta se dešava preko granice, u Srbiji, gde u Loznici i okolini imamo pobune i sigurno možemo ocekivati novih 5.000 migranata koji ce uci na našu teritoriju", rekao je on.

Šarović je ponovio da vlast na nivou BiH a posebno predstavnici RS u zajedničkim institucijama koji su ranije bili veoma glasni u kritici prema u SDS, konačno treba da shvati da su oni sada najodgovorniji i da moraju da nadu odgovorajuća rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: