Napadi na bezbedosne snage Pakistana, najmanje četvoro poginulo

Najmanje četvoro ljudi poginulo je, a još nekoliko je ranjeno u današnjim odvojenim napadima na pripadnike bezbednosnih snaga Pakistana na jugu te zemlje.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.06.2020.

15:56

Napadi na bezbedosne snage Pakistana, najmanje četvoro poginulo
Ilustracija: Depositphotos/ zabelin

Prvi od dva napada dogodio se u gradu Gotki u provinciji Sind, gde je, u blizini vozila u kojem su se nalazili paravojni rendžeri, eksplodirala bomba velike razorne moći, usmrtivši dva rendžera i jednog prolaznika.

Nekoliko sati kasnije, najmanje jedna osoba poginula je kada su nepoznati napadači bacili granatu na pripadnike paravojnih jedinica koji su obezbedjivali jednu školu u Karačiju, u trenutku kada je siromašnom stanovništvu pogođenom pandemijom koronavirusa deljen novac iz vladinih fondova, navodi AP.

Ni za jedan od napada još niko nije preuzeo odgovornost, iako se sumnja na to da iza njih stoje pakistanski talibani ili druge militantne grupacije koje su i ranije bile optuživane za vršenje sličnih napada u zemlji, navodi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: