Hoti: Spremni za dijalog sa Beogradom, cilj priznavanje

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti rekao je da je političkim liderima predstavio platformu za dijalog sa Beogradom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.06.2020.

14:56

Hoti: Spremni za dijalog sa Beogradom, cilj priznavanje
EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Hoti je pozvao opoziciju da razgovaraju o ovom pitanju.

Današnjem sastanku nisu prisustvovali predstavnici Samoopredeljenja, DPK i Srpske liste.

Hoti je istakao da je jutros imao i radni sastanak sa izaslanikom EU u dijalogu Miroslavom Lajčakom, prenosi Kosovo onlajn pisanje Gazete ekpres.

"Danas po podne sastaću se sa svim ambasadorima EU, kako bismo razgovarali o platformi", dodao je Hoti.

Takođe je istakao da će u Vašingtonu on, u svojstvu premijera, voditi dijalog.

"Mislim da će dnevni red iz Vašingtona biti jasan pre nego što stignemo tamo", rekao je Hoti i dodao da će on govoriti u ime Prištine.

On je zahvalio prisutnim učesnicima Foruma lidera ukazujući na podršku za principe za vođenje dijaloga koje je predstavio.

"Uskoro ćemo napraviti funkcionalan tim. Spremni smo da počnemo dijalog, sa svrhom postizanja sporazuma koji znači priznavanje", rekao je Hoti i dodao da će imati potpuno poverenje u ovaj proces.

Hoti je naglasio da su dve nedelje vođeni intenzivni sastanci, dodajući da će uskoro platforma za pregovore biti predstavljena u skupštini, možda već sledećeg utorka.

"Tražiću formiranje komisije za dijalog koja bi nadgledala proces. Pozivam opozicione stranke da preuzmu nadzornu ulogu. Juče sam svima poslao pozivnice. Obratiću se narednih dana. Neophodno je da se sastanu kako bi ih obavestili o pristupu vlade. Uveravam vas da ćemo potpuno transparentno razgovarati sa njima", rekao je Hoti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: