Raste broj slučajeva u Crnoj Gori; Hrvati paniče zbog 11 zaraženih

U Crnoj Gori su registrovane još četiri osobe zaražene koronavirusom, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2020.

19:13

Raste broj slučajeva u Crnoj Gori; Hrvati paniče zbog 11 zaraženih

"Dva novoobolela su kontakti ranije potvrđenih slučajeva, dok se kod druga dva novoobolela traga za izvorom infekcije", navedeno je u saopštenju.

U Crnoj Gori se kao aktivno vodi ukupno 13 slučajeva zaraze koronavirusom.

Crna Gora je danas skinula Bosnu i Hercegovinu sa spiska zemalja iz kojih je moguće slobodno ući u Crnu Goru.

Ta odluka je doneta pošto je utvrđeno da je većina aktivnih slučajeva koronavirusa u Crnu Goru "uvezena" iz Srbije tako što su pojedinci u Crnu Goru ušli preko Bosne i Hercegovine, saopštila je crnogorska vlada.

U Crnoj Gori je od danas obavezno nošenje maski u svim javnim prostorijama.

U Hrvatskoj 11 novozaraženih

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 11 novoobolelih od koronavirusa, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Po troje novoobolelih je iz Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije, po dvoje iz Zagreba i Istarske županije i jedna osoba iz Sisačko-moslavačke.

Od početka epidemije, koronavirus je potvrđen kod 2.269, a oporavile su se 2.142. Umrlo je 107 obolelih.

Na bolničkom lečenju je devet pacijenata, ali niko nije na respiratoru. Dosad je testirano 70.995 osoba, od toga 368 u poslednja 24 sata.

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas na sednici vlade da se posle dužeg zatišja beleži povećanje broja obolelih od koronavirusa - od prošlog vikenda više od 20 većinom slučajeva "uvezenih" iz BiH i Srbije.

On je naveo da su se posle dva meseca ograničenog kretanja svi pomalo opustili, ali da je oprez i dalje neophodan, jer pandemija u svetu ne jenjava, a povećava se i broj slučajeva u regionu.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je da će se u slučaju da se nastavi trend povećanja broja obolelih, razgovarati o poooštravanju uslova za ulazak putnika iz zemalja iz kojih dolazi najveći broj slučajeva. On je, međutim, rekao da 11 novih slučajeva "nije dramatično".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: