Svešteniku SPC naloženo da napusti Crnu Goru za sedam dana, zabrana ulaska godinu

Svešteniku Saši Janjiću je uručeno rešenje da mora napustiti Crnu Goru za sedam dana, odnosno do 26. juna.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2020.

14:46

Svešteniku SPC naloženo da napusti Crnu Goru za sedam dana, zabrana ulaska godinu
EPA/Boris Pejovic

U rešenju, koje mu je izdato nakon tri sata provedena u prostorijama Granične policije u Pljevljima, dodaje se da Janjić neće moći ući u Crnu Goru godinu dana.

Njegov advokat Josif Mićković je rekao da će uložiti žalbu, te da mu je policija potvrdila da sve dok je žalba u procesu, svešteniku Janjiću je dozvoljeno da boravi u Crnoj Gori.

Mićković i Janjić su došli do zaključka da bi isto moglo da se desi i drugim sveštenicima Srpske pravoslavne crkve, koji nemaju regulisan boravak, ima ih šest. Oni su dodali da je policija prema njima korektno postupala.

Ranije danas, veliki broj građana Pljevalja okupio se ispred Crkve Svete Petke u Pljevljima, nakon čega su krenuli ka prostorijama Granične policije, kako bi dali podršku Janjiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: