Čitavu noć trajala borba sa vodenom stihijom FOTO

Čitavu noć trajala je borba sa vodenom stihojom u opštini Lučani, usled izlivanja Dragačice i Tijanske reke, javlja agencija RINA

Izvor: B92

Sreda, 17.06.2020.

10:57

Čitavu noć trajala borba sa vodenom stihijom FOTO
Foto: RINA

Na terenu su ekipe Dragačevo puteva, JKP "Komunalac" i požarevačka firma koja je radila na regulaciji rečnog korita, navodi još ta agencija.

"Reka Dragačica je poplavila Elektrodistribuciju u Guči, unutar površine bilo je oko metar vode. Sa druge strane pretila je da poplavi srednju školu, a JKP 'Komunalac' Lučani celu noć je bilo na terenu, izdižući bedem, kako voda ne bi ušla u učionice. U tom delu se voda jutros povukla", rekao je za Rinu predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Tijanska reka poplavila je tri kuće u Turici i dva mosta, od kojih je jedan na opštinskom putu prvog reda i on je neprohodan, a jedno domaćinstvo poplavljeno je u Puhovu.

"Stepen oštećenja mostova će se utvrditi nakon povlačenja Tijanske reke, a zbog najavljenih padavina sve dežurne ekipe će biti na terenu", izjavio je Dolović.

On je potvrdio da nema opasnosti od izlivanja Bjelice u Đerađu i Dljinu, jer novoizgrađeni bedem dobro funkcioniše.
Foto: RINA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: