Vučić: Hoti izneo pet uslova, ako će s tim da dolazi, bolje da ne dolazi

Odlukom Ustavnog suda odlučeno je da se manastiru Dečani vrate 24 hektara zemlje. Međutim, to nije učinjeno.

Izvor: B92

Sreda, 17.06.2020.

12:50

Vučić: Hoti izneo pet uslova, ako će s tim da dolazi, bolje da ne dolazi
EPA-EFE/ Andrej Cukic

Naprotiv, predstavnici kosovske vlade su na tom zemljištu prisustvovali proslavi otvaranja puta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je dešavanja na KiM.

"U toku je neka vrsta nacionalne histerije Albanaca. Meni je zbog toga drago što mi u mirnijem tonu sagledavamo situaciju", izjavio je.

On je naveo da, dok dođemo do priče o tom zemljištu, postoji pet uslova koje je kosovski premijer Avdulah Hoti predstavio.

"Svih pet su neprihvatljivi za nas. Ako je to platforma sa kojom će Hoti da dođe na razgovore, ili Tači, bolje da ne dolazi. Ja da izgovaram heroja i da ih vređam, ne pada mi na pamet. To što vi mislite da ste postavili poziciju, tako što ponavljate kao papagaji ponavljate kako ste napravili kompromise? Super, ne moramo da razgovaramo", poručio je on.

Vučić je istakao da se tim ucenama ne može nauditi Srbiji.

"Ako mislite da tim ucenama možete da naudite Srbiji i da promenite stav Beograda i moj lični stav, prevarili ste se", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: