Situacija je ozbiljna: Ponovo se sve zatvara, Peking uvodi karantin zbog drugog talasa korone

Peking uvodi ograničavajuće mere zbog novog talasa koronavirusa, a vlasti su apelovale na građane da ne izlaze iz kuća, prenosi "Saut Čajna morning post".

Izvor: B92

Utorak, 16.06.2020.

23:33

Situacija je ozbiljna: Ponovo se sve zatvara, Peking uvodi karantin zbog drugog talasa korone
Foto: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

List navodi da se zatvaraju sve osnovne i srednje škole u gradu, a učenici će nastaviti sa nastavom od kuće. Zatvaraju se univerziteti, kao i svi zabavni i sportski objekti. Situacija sa virusom u gradu je okarakterisana kao "ozbiljna“.

Vlasti kineske prestonice apelovale su na građane da ne napuštaju grad, ali da u slučaju preke potrebe moraju priložiti potvrdu da nisu zaraženi, saopštio je zamenik sekretara vlade Pekinga Čen Bej. Test ne sme biti stariji od sedam dana.

Pre nekoliko dana na jednoj od najvećih pijaca u Pekingu otkriveno je novo žarište koronavirusa. Predstavnik glavnog grada izjavio je da su svi novootkriveni nosioci virusa posetili kvantašku pijacu, a zvaničnici distrikta Fengtai saopštili su da su iz predostrožnosti potpuno izolovali 11 kvartova u okolini kvantaške tržnice.

U utorak je u Pekingu registrovano 27 osoba zaraženih kovidom 19, posle dva meseca bez ijednog slučaja obolevanja. Od 11. juna ukupno je registrovano 106 zaraženih pacijenata koji se nalaze u bolnicama u izolaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: