Sestra preti: Poslaćemo vam vojsku

Severna Koreja upozorila je da je spremna da pošalje vosjku u demilitarizovanu zonu koja razdvaja dve Koreje.

Izvor: B92

Utorak, 16.06.2020.

08:12

Sestra preti: Poslaćemo vam vojsku
Foto: Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

Pretnja je delimično odgovor na prevratničku grupu u Južnoj Koreji koja je slala propagandni materijal u Severnu Koreju.

Tokom vikenda, Kim Jo-džong, sestra severnokorejskog lidera Kima Jong-una, rekla je da je naredila vojsci da bude spremna na takav korak.

"Spremni smo da zauzmemo položaje i pretvorimo liniju fronta u tvrđavu uz visoku vojnu budnost", saopštila je vojska, navodi BBC.

Tenzije između dve zemlje rastu u poslednje vreme zbog letaka koji stižu balonima iz Južne u Severnu Koreju.

Ministarstvo odbrane Južne Koreje saopštilo je da, u saradnji da SAD, budno prati događanja na granici sa Severnom Korejom.

Severna i Južna Koreja razdvojene su takozvanom demilitariziranom zonom duž granice nakon rata u Koreji 50-ih godina prošlog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: